top of page

2022‘n jaar van groei

Dit is dalk moeilik om te glo, maar die einde van 2022 is in sig. Dit was 'n jaar waar ek baie geleer het en ek sal graag my eie klein lewenslessies met julle wil deel. Dit is baie persoonlik so neem daaruit wat ook al jou pas, en as dit nie vir jou is nie, is dit natuurlik ook goed.


Nie almal gaan van jou hou nie en dit is goed.


"You can be the ripest, juiciest peach in the world, and there’s still going to be somebody who hates peaches."

― Dita Von Teese


Jy sal hulle nooit almal kan behaag nie. Maak nie saak hoe hard jy probeer nie, daar sal altyd mense wees wat nie van jou hou nie, of sonder rede narelik vir jou is. Daardie mense is nie jou tyd werd nie. Soek mense waarvan jy hou vir wie jy is, en moenie tyd mors om jou waarde te bewys vir diegene wat nie omgee nie.


Om 'nee' te sê vir die verkeerde dinge beteken dat jy 'ja' kan sê vir die regte dinge.


Toe ek aan die begin van die jaar in 'n gat val, so moeg vir alles waarvoor ek ja gesê het, het ek 'n besluit geneem: Ek gaan 'nee' sê vir die dinge wat ek moontlik nie kan doen nie.

Ek het nee gesê vir werke wat my nie pas nie, nee vir werke waarvoor ek baie graag wou doen, maar nie tyd gehad het nie en ek het selfs nee gesê vir sosiale geleenthede.


Ek vind dit soms moeilik om my eie behoeftes voor dié van ander te stel. Maar op die ou end lei dit tot die beste oplossing vir albei: as jy gemaklik is, kan jy soveel meer doen. Jy is gelukkiger, meer ontspanne en meer produktief. Wat beteken dat jy meer vir ander kan gee! So, sorg eers vir jouself en jou eie behoeftes voordat jy ja sê ter wille van ander.



Jy kan nie die soet waardeer as jy nie die bitter geproe het nie


Hierdie een is 'n ou Chinese gesegde, en dit klink baie waar vir my. Toe ek deur 'n tydperk van duisternis gegaan het en dinge nie so goed was nie, het ek begin besef wat dit beteken om geluk in my lewe te hê.

Ek kan eerlik sê ek weet nou wat ware geluk is, want ek het gevoel wat ware ongelukkigheid is. Die een kan nie sonder die ander bestaan ​​nie, anders sou jy 'n plat lyn hê. Om albei kante van die spektrum in my lewe te ervaar het, maak my dankbaar vir alles wat tussenin is.


Moeilike tye gebeur en dit is aan my om die beste daarvan te maak

Ek wou iets spesifiek oor hierdie punt skryf, want ek dink dit was 'n groot deel van my lewe en ander mense se lewens wat ek ken en ek moes regtig my eerlike gedagtes daaroor verteer en deurwerk.


As moeilike tye oor en oor met jou gebeur is dit uitputtend.


Dit is oukei om terug te bons na een moeilike of ongewenste situasie MAAR as dinge voortdurend opduik waarvoor jy nie beplan het nie, nie van hou nie en net nie regtig kan uitkom nie, is dit net uitputtend. Maar die eenvoudigste en (nie maklike) waarheid is dat, ongeag hoe gereeld dit met jou gebeur, jy moet aanhou baklei.


Moenie toelaat dat net een situasie jou onderkry nie. Ja, natuurlik, neem die tyd om mens te wees—huil, skree, gooi iets. Maar tel jouself dan op, wees positief en maak die beste daarvan.


Ek sien nou eers hoe sommige van die dinge wat ek 'n rukkie gelede deurgemaak het, my persoonlikheid vorm, of veroorsaak dat ek dinge anders sien as as ek nie daardeur gegaan het nie. En die waarheid is werklik.



Stap jou eie pad


Mense hou daarvan om ander mense te oordeel. Hierdie groepsdruk kan jou laat afdwaal van die pad wat jy vir jou toekoms begin kerf het. Moenie jou ooit steur aan ander mense se aspirasies nie, moet nooit toelaat dat iemand anders se doelwitte en drome jou lewensvisie beïnvloed nie. Dit is jou pad en jy besluit waar dit jou neem en hoe lank dit jou neem om dit deur te sien.



Iets wat ek geleer het hierdie jaar, is om niks te dwing nie: gesprekke, vriendskappe, verhoudings, aandag, liefde. Enigiets wat gedwing word, is net nie die moeite werd om voor te veg nie, wat ook al vloei vloei, wat ineenstort, stort neer. Dit is wat dit is.



Ek word nie gedefinieer deur wat ek doen, wat ek gedoen het of waar ek in die lewe is nie.


Dit was die moeilikste les wat ek aangehou het om te leer, want ek was trots op wat ek in staat is, of gedoen het. Ek dink hierdie les word op die mees ware toets gestel wanneer jy gestroop word van ALLES wat jy gehad het, of kon hê. Dit is wanneer jy alleen is en gelos is om JOUSELF te vind.


Ek is nie gedefinieer, waardig, betekenisvol, kosbaar of belangrik as gevolg van die dinge wat ek doen of gedoen het nie.


Jy is jy as gevolg van wat agter dit alles is. Wat jou gelukkig maak, jou passies, belangstellings en oortuigings. Waartoe jy van nature aangetrokke is, jou eienaardighede en sin vir humor of gebrek aan. Hierdie dinge kan soms verlore raak agter die harde werk of versamelde persona wat jy afgee. Hulle was beslis vir my. Om deursigtig te wees is nie en moet nie as 'n swakheid beskou word nie. Dit is jou eie unieke krag.


Jou eie handelsmerk.


In 'n wêreld waar ons leef van 'n geredigeerde lewe deur ons agtergrondlewe te vergelyk met ander se gemerkte rolle, is dit noodsaaklik dat ons onsself verstaan, respekteer en liefhet.


Floreer deur jy te wees—maar maak seker dat jy die tyd neem om dit alles weg te stroop en JOUSELF eers uit te vind.



140 views0 comments
bottom of page