top of page

Kies mense wat jou sal kies


Dit is maklik om elke oggend wakker te word met 'n vol koppie en selfs makliker om almal toe te laat om deur die dag uit jou koppie te neem sonder om dit eers te besef. Jy is 'n gewer. Jy is 'n "people pleaser". Jy hou daarvan om 'n helpende hand uit te sit wanneer en waar jy kan. Daar is niks fout hiermee nie. Daar is egter 'n probleem met hoe jy aan die einde van die dag voel as gevolg hiervan. Daar is 'n probleem as jy voel jy word gebruik. Daar is 'n probleem om aan die einde van die dag uitgeput en verslae te voel en nie te voel asof daardie mense dieselfde vir jou sal doen nie. Daar is 'n probleem om jou behoeftes en begeertes op die rug te plaas om hierdie ander mense te help.


Ek was bevriend met mense wat ek amper my hele lewe lank ken. Ek het bo en behalwe vir hulle gegaan. Ek was in 'n kits daar elke keer as die son vergeet het om te skyn. Ek het op die nippertjie aangejaag en was voortdurend die ruggraat wanneer een vermis was. Ek het opgedaag, dit deurgemaak, geleer wanneer om my mond te hou, en was daar in al die kere wat dit getel het.


Waarmee laat dit my? Hoe voel ek aan die einde van die dag? Ek voel gegrief en haatlik. Ek voel asof ek gedurig gee en gee in hierdie vriendskappe en die ander neem net. Ek voel asof ek altyd verloor asof ek die een is wat elke keer opdaag.


Hou op om mense te kies wat jou nie kies.


Ek is skaam om dit te erken, maar ek was soms meer lief vir vriende en 'n ander helfte as wat ek myself liefgehad het. Ek het vriende toegelaat om my te gebruik om alles net heeltyd vir hul te doen en te gee. Ek het hierdie dinge gedoen omdat dit mense was vir wie ek lief was en ek het geglo dat hulle my terug liefhet. Nuusflits: Ek was lief vir hulle, maar die meeste van hulle het net vergeet om my terug lief te hê. Nou voel ek kwaad. Ek voel gebruik. Ek voel stom. Ek voel seergemaak dat ek toegelaat het dat mense vir wie ek lief was, my soos die helfte van 'n mens laat voel het.


Die tipe verhouding beteken niks.

Dit kan jou beste vriend, vriend met voordele, sake vennoot, kamermaat, vriend van 'n vriend wees. DIT MAAK EENVOUDIG NIE SAAK NIE. As jy voel dat jy


te veel afhanklik word, is dit tyd om 'n blaaskans te neem. Dit is tyd om 'n tree terug te gee voordat jy haatlik begin raak. Voordat jy begin om gestres, uitgeput te voel en asof jy daardeur ly. Dit kan konstante gunste wees, geld leen, boodskappe doen, ens. Dit maak nie saak wat nie.


Dit maak nie saak wie dit is of wat die situasie is nie. Dit is tyd om 'n bietjie selfsugtig te raak en mense te kies wat net jou kies. Dit is tyd om jouself eerste te stel en te besef dat nie almal die hart het wat jy het nie. Nie almal sien hul foute of wat hulle aan jou doen nie. Nie almal besef dat hulle stadig besig is om die lewe uit jou te suig nie en jy moet net af en toe opkom vir lug.

Kies jouself. Jy verdien dit


262 views2 comments

Related Posts

See All
bottom of page